”Paint the Future”

Campania 11

Scop

Beard Brothers şi Rotaract Visio, cu susținerea conducerii Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca, îşi propun renovarea etajului 2 al Clinicii Pediatrie III din Cluj-Napoca. Această secție se află momentan într-o stare avansată de deteriorare, fiind și singura nerenovată din cadrul cinicii.

Renovarea în cauză presupune:

  • schimbarea gresiei şi faianței si înlocuirea cu tarchet;
  • repararea şi zugrăvirea pereților; construirea de noi grupuri sanitare;
  • schimbarea ușilor de lemn şi a geamurilor termopan;
  • schimbarea instalației electrice;
  • dotarea secției cu instalație de oxigen.

Clinica Pediatrie III este o componentă importantă a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii, cu o adresabilitate semnificativ ridicată(peste 35 de județe și vizibilitate internațională), anual fiind internați aproximativ 4500 de copii. Deși există preocupare continuă pentru îmbunătățire din partea conducerii spitalului, lipsa resurselor financiare reprezintă un obstacol care împiedică obținerea condițiilor necesare unei spitalizări civilizate.

Etajul 2 reprezintă o imagine șocanta, dar din păcate reală, care are nevoie acută de remediere: vopsea decojită pe ușile vechi de lemn, frigidere și mobilier din fier ruginit, instalații și țevi pline de rugină de a lungul pereților, oglinzi uzate prinse pe faianța învechită care lipsește din loc în loc. Câteva desene colorate încearcă să distragă atenția, dar nu reușesc decât să scoată în evidență igrasia, nenumăratele găuri din pereți și izolația defectuoasă. Aceasta este imaginea de care au parte zi de zi copiii internați.

Renovarea secției ar asigura atât condițiile normale și civilizate pentru desfășurarea activităților medicale performante, cât și un mediu mai bun de care sa se bucure „micuții pacienți”.

 

 

Video inaugurare