Regulament

1. Generalităţi

1.1. Acest regulament se aplică participanţilor la evenimentul The Beard Run.

1.2. Organizatorul evenimentului este Asociația Beard Brothers.

1.3. Probele din cadrul The Beard Run sunt deschise tuturor doritorilor, respectand conditiile impuse de organizator

1.4. Înscrierea participanţilor se face prin înregistrare online în formularul regăsit în event: https://www.facebook.com/groups/749335858780428/

1.5. Prin semnarea formularului de înscriere sau bifarea căsuței corespunzătoare în timpul înregistrării online fiecare participant:

– declară că acceptă şi înţelege termenii şi condiţiile de participare la The Beard Run, precum şi regulamentul competiţional

– îşi dă acordul ca imaginea sa sau alte date publice precum rezultatele obţinute, clasamente, să fie folosite în materialele de promovare a evenimentului, sub forma de fotografii, afişe, filme etc. în mod gratuit şi necenzurat;

1.6. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a refuza înregistrarea şi participarea la cursă, din motive obiective, a vreunui participant;

1.7. Competitia se desfășoară în ziua de 23 martie 2019

1.8. Traseul competitiei: startul se va da din fața Aulei ”Mihai Șerban” cu alergare către intrarea în campusul USAMV, plus urcare trepte către Rectorat, oe urmă alergare către Institutul de Cercetări Horticole Avansate al Transilvaniei, întoarcere pe la sala de sport, pe urmă alergare pe cări și încheierea traseului înapoi la Aulai ”Mihai Șerban”. Pentru profesionisti traseul va trebui finalizat de patru ori, iar pentru amatori, de doua ori. O tură de traseu înseamna alergare 1,5 km în care sunt incluse și scările.

Cursa pentru copii va avea loc în jurul spațiului verde din apropierea Aulei ”Mihai Șerban”.

2. Obligaţiile participanţilor

2.1. Participarea la The Beard Run se face pe proprie răspundere, în deplină cunoştinţă a aptitudinii de a participa la eveniment, a stării de sănătate fizică şi mental.

2.2. Fiecare participant este responsabil pentru propria securitate şi siguranţă. Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii şi personalul care participă la realizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice fel de rănire, deces sau pagube de orice natură care pot surveni în timpul sau ca urmare a desfăşurării evenimentului.

2.3. Este recomandat ca participanţii să dispună de asigurare în caz de accidente, valabilă pentru competiții sportive.

2.4. Participanţii au obligaţia de a asculta şi de a respecta indicaţiile/instrucţiunile organizatorului şi a personalului de concurs.

2.5. Organizatorul poate interzice luarea startului sau continuarea cursei pentru orice participant dacă acesta se prezintă în stare de ebrietate sau este sub efectul substanţelor halucinogene, de slăbiciune sau epuizare fizică sau psihică.

3. Taxa de participare

3.1. Taxa de participare se plăteşte prin transfer bancar.

3.2. Înregistrările on-line se deschid la data de 11.02.2019

3.3. Taxa de participare este: 70 de lei / adulti, 50 ron/copii, 200 ron/ștafeta, 400 ron/echipa care reprezinta o companie.

3.4. În caz de neprezentare la start, abandon, retragere din orice motiv taxa de participare nu se returnează.

3.5. În cazul anulării competiţiei în caz de forţă majoră sau din motive care nu depind de organizator taxa de înscriere nu se returnează. Organizatorul nu va suporta în nici un fel costurile adiacente (transport, cazare, masă, etc.) ale participanţilor.

4. Pachetul de înscriere

4.1. Numar concurs, cip cronometrare.

5. Categorii şi clasament

5.1. Se fac clasamente diferențiate în funcție de sex

5.2. Se premiază primele 3 alergătoare si primii 3 alergători pentru fiecare probă (6 km, 3 km, ștafetă și copii).

6. Proceduri de concurs

6.1. Numărul de concurs trebuie amplasat pe partea din fata a tricoului şi trebuie să fie vizibil pe tot timpul concursului. În caz de abandon numărul trebuie predat la punctul de control unde se anunţă retragerea din concurs.

6.2. Startul

6.3. Retragerea din concurs/Abandon

a) Retragerea din concurs din alt motiv decât cel de accident se face în zona start/sosire. Concurentul care nu mai poate sau nu doreşte să continue concursul are obligaţia să se deplaseze până la punctul de start/sosire, predă numărul de concurs şi este considerat retras.

b) Concurenţii care se deplasează mai încet au obligația de a fi atenţi pentru a face loc celor care vin din spate, doresc şi pot să îi depășească.

7. Protecţia mediului înconjurător

7.1. Este strict interzisă aruncarea deşeurilor de orice fel în orice loc de pe traseu în afara celor amenajate.

7.2. Cei care nu respectă această regulă vor fi descalificaţi.

8. Echipament obligatoriu

8.1. Următoarele echipamente sunt obligatorii pentru fiecare participant care va fi prezent la start: pantofi alergare, echipament sportiv, număr de concurs (pus la dispoziţie de către organizator).

9. Reclamaţii/Contestaţii

9.1. Reclamaţiile şi contestaţiile se depun în scris în decurs de 1 ora de la finish-ul oficial.

10. Modificarea traseului, alte decizii privind desfăşurarea concursului

10.1. Organizatorul poate modifica oricând traseul sau poate anula/opri competiţia dacă aceasta nu se poate desfăşura în condiţii de siguranţă.

10.2. Orice decizie va fi luată de către Asociația Beard Brothers.

10.3. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a aduce modificări asupra informaţiilor afişate pe pagina de Facebook, a regulamentului sau a programului, etc. Aceste modificări vor fi aduse la cunoştinţa participanţilor cu minim 7 zile înaintea concursului, în cazul informaţiilor afișate pe pagina de Facebook sau cel târziu la preluarea numerelor de concurs pentru informaţii privind programul cursei.