”Enough is Enough! The day we give is the day we live!”

Campania 10
 

Scop

Nici nu terminasem de stabilit concluziile după campania 9, după lansarea extinderii naționale Beard Brothers, că am și anunțat lansarea campaniei 10, ”Enough is Enough”. Aceasta avea scopul de a achiziționa aparatură medicală pentru Secția de Arși de la Spitalul de Urgență Cluj-Napoca, acolo unde existau doar 5 paturi disponibile pentru toată regiunea. Targetul nostru a fost de 30.000 de euro.

Campania 10 a ridicat o problemă stringentă în România, și anume lipsa de investiție în sistemul medical – problemă de care se lovesc zilnic medicii și, cel mai important, noi pacienții.

După exact 532 de zile de la tragedia din #Colectiv, nu vedeam schimbări semnificative. ”Enough is enough” a fost și un reminder la ce s-a intamplat în clubul Colectiv.

”Enough is enough” a reprezentat puterea noastră ca oameni, spiritul civic, ideea de ”împreună reușim”, ideea de ”HAI SĂ NU MAI AȘTEPTĂM, HAI SĂ FACEM!”. 

Până la sfârșitul anului, am fost motivați să realizăm ce ne-am propus și, în mai puțin de 2 luni de la lansare, am depășit deja primul prag de 10.000 euro. Cum am făcut asta?

 Pe lângă faptul că ne-am implicat într-o multitudine de evenimente și am fost vizibili pentru cei care și-au dorit să se implice activ în cauzele noastre, de data asta am avut și o primă campanie de awareness și fundraising pe Facebook.

”Am X prieteni pe Facebook” a fost o mișcare online care a devenit în foarte scurt timp virală, printr-un mesaj scurt și puternic: fiecare poate contribui la realizarea obiectivului nostru printr-un gest simplu și civic. Dacă fiecare dintre prietenii noștri de pe Facebook ar contribui cu o sumă infimă la campania noastră, în mai puțin de o zi am avea banii necesari pentru a ajuta Secția de Arși a Spitalului de Urgență Cluj. Astfel, în decurs de o săptămână s-au strâns mai bine de 8.000 euro doar din donațiile prietenilor noștri de pe Facebook. 

 

Înca o dată am demonstrat că împreună suntem o forță, încă o dată am reușit să ne mobilizăm pentru a schimba ceva. De data asta, împreună, am reușit să strângem 30.973 euro din care am achizitionat un aparat ce întinde pielea, unul ce o decupează şi un motor chirurgical pentru sectia de arși de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.

Intervenția noastră a fost una umilă, comparativ cu nevoile sistemului, însă a mai avut un scop: tragerea unui semnal de alarmă asupra condițiilor în care noi suntem tratați în spitalele din România.