”Paint the Future”

Campania 11

Scop

Beard Brothers şi Rotaract Visio, cu susținerea conducerii Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca, au renovat etajului 2 al Clinicii Pediatrie III din Cluj-Napoca. Această secție se afla într-o stare avansată de deteriorare, fiind și singura nerenovată din cadrul clinicii.

Renovarea în cauză a presupus:

  • schimbarea gresiei şi faianței si înlocuirea cu parchet;
  • repararea şi zugrăvirea pereților;
  • construirea de noi grupuri sanitare;
  • schimbarea ușilor de lemn şi a geamurilor termopan;
  • schimbarea instalației electrice;
  • dotarea secției cu instalație de oxigen.

Clinica Pediatrie III este o componentă importantă a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii, cu o adresabilitate semnificativ ridicată (peste 35 de județe și vizibilitate internațională), anual fiind internați aproximativ 4500 de copii. Deși a existat preocupare continuă pentru îmbunătățire din partea conducerii spitalului, lipsa resurselor financiare a reprezentat un obstacol care împiedica obținerea condițiilor necesare unei spitalizări civilizate.

Etajul 2 era o imagine șocantă, dar din păcate reală, care avea nevoie acută de remediere: vopsea decojită pe ușile vechi de lemn, frigidere și mobilier din fier ruginit, instalații și țevi pline de rugină de-a lungul pereților, oglinzi uzate prinse pe faianța învechită care lipsea din loc în loc. Câteva desene colorate încercau să distragă atenția, dar nu reușeau decât să scoată în evidență igrasia, nenumăratele găuri din pereți și izolația defectuoasă. Aceasta era imaginea de care aveau parte zi de zi copiii internați.

Renovarea secției a asigurat atât condițiile normale și civilizate pentru desfășurarea activităților medicale performante, cât și un mediu mai bun de care sa se bucure micuții pacienți.

 

Proiect în valoare de 55.000 de euro.

Video inaugurare